Hip hoor zo’n bamboezonnebril op je neus. Het schrijnende is echter wel dat er voor bamboe nog geen keurmerk bestaat zoals die er wel is voor hout, het FSC-keurmerk. Mede door de sterke opkomst van de bamboezonnebril gaat het steeds slechter met verschillende diersoorten die sterk afhankelijk zijn van bamboe. Het gorilla’s en panda’s dieet bestaat voor 70% uit bamboe en dan hebben we het nog geen eens over de bamboestengels waarvan ze een hutje maken. Nu hoor ik jullie denken: “wat maken die paar bamboestengels nou uit?”

Weinig zou je denken maar niets is minder waar. Bamboe is een heel eigenzinnige grassoort die maar één keer per jaar bloeit. Nu hebben we allemaal wel op de basisschool geleerd over de bloemetjes en de bijtjes dus de link is al snel gemaakt natuurlijk. De bamboekappers kijken niet naar het bloeiproces van de bamboe en zo zijn er grote stukken in de wereld waar geen bamboe meer groeit en ook niet meer zal groeien.  Het leefgebied van de Gorilla’s en Panda’s slinkt zo met reuze sprongen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de Madagascarschildpad en de lamuren. Ook deze gezellige diertjes zijn sterk afhankelijk van de bamboe. De bamboe die sommige mensen liever op hun neus dragen.

Wij van Cheapass Zonnebrillen zijn niet extreem links, maar toch keren wij onze rug naar dit soort praktijken en de aanbieders van zonnebrillen gemaakt van echt hout. Onze houten zonnebrillen zjin gemaakt van gerecycled plastic met een mooi printje daar overheen. Niet van echt te onderscheiden, maar wel lekker ecologisch verantwoord! Doe niet mee aan de bamboerazzia, Hout = Stout!