Het is 2014. Dit is tevens het eerste jaar dat er meer online verkopen zijn dan in de winkel. De laatste jaren is het steeds gebruikelijker eerst op internet te zoeken voordat je eventueel de winkel induikt. Deze internetrevolutie is inmiddels ook van toepassing op de zonnebrillen verkoop; afgelopen jaar zijn er voor het eerst meer zonnebrillen online gekocht. Wij vinden dit een logische ontwikkeling en verwachten dan ook dat deze stijging zich nog flink gaat voortzetten.

Je zonnebril online kopen is daarmee de normaalste zaak van de wereld geworden. Waar mensen dit een jaar of tien geleden niet zagen gebeuren, heeft de online verkoop in het tempo van een razende de winkels dus al ingehaald! Het online kopen van een zonnebril brengt namelijk vele voordelen met zich mee. Zo heb je online een ruime keuzen aan verschillende merken, types en kleuren zonnebrillen. Hierdoor kan je optimale keuzes maken van achter je PC, laptop, tablet of smartphone. De meeste Nederlanders zijn 24/7 verbonden met het internet, dus wat is er nu makkelijker dan even online te “gluren”?

Weten welke zonnebril je zoekt

Als je dan toch gaat gluren, is het altijd van belang dat je de juiste zonnebrillen bekijkt ;). Vaak heb je al iets in je hoofd, je gaat naar een festival en je wilt opvallen, of je wilt bijvoorbeeld een tweede zonnebril voor in de auto. Het fijne hieraan is dat je gelijk kunt filteren op de voor jou interessantere brillen.

Waar ga je je zonnebril voor gebruiken?

Belangrijk is om naar je budget te kijken. Voor een merkzonnebril betaal je al gauw 100+ euro, dat is veel geld. Ben je iemand die heel zuinig is op zijn spullen en/of je zonnebril alleen in de auto ophebt dan is dit een optie. Ben je iemand die in de zomer graag zoveel mogelijk festivals meepikt en om de haverklap je zonnebril kwijtraakt? Dan is het een goede zet om een niet al te dure zonnebril te kopen. Bij ons zijn alle zonnebrillen altijd laag geprijsd, dus sorteren op prijs is bij ons niet nodig. Dit maakt het makkelijker een zonnebril uit te zoeken die je écht leuk vind. En wordt die zonnebril onverhoopt van je hoofd gestolen bij Dance Valley of verlies je hem in de zee? Dan heb je zo weer een nieuwe zonnebril thuis voor €7,95!

Ook steeds meer klachten over webwinkels

Tegenwoordig hoor je steeds meer klachten over webwinkels. Zoals ik net vertelde dat de online verkopen de offline verkopen hebben ingehaald, hebben recent ook de online klachten de offline klachten ingehaald. Mocht je elders een zonnebril willen kopen, let dan op de reputatie van de webwinkel. Een simpele opdracht in Google is vaak voldoende.

Je zonnebril online kopen loont!

Wanneer je het bovenstaande in acht neemt loont het zeker om je zonnebril online te kopen. Op de ene plaats staat natuurlijk het gemak dat je de deur niet uithoeft en aan de andere kant profiteer je mee van de lage online prijzen omdat een webwinkel natuurlijk geen duur pand en personeel hoeft te betalen zijn ze al snel een stuk goedkoper, of zoals wij dat graag zeggen: cheapass!