Tja, soms kan het leven makkelijker zijn dan je denkt. Wat nu precies het verschil is tussen een aviator zonnebril en een pilotenbril: de taal. Aviator is het engelse woord voor piloot. Simpel dus. Het verschil zit hem dus enkel in de taal. Beide brillen zijn dus identiek. De naam van de aviator zonnebril komt voort uit de beroepsgroep die deze bril op een voetstuk heeft gezet.

Door de grote glazen op de aviator zonnebril is dit een ideale zonnebril voor piloten. Denk maar eens aan een afbeelding van een piloot met zijn pilotenbril. Grote kans dat je hem in je hoofd hebt zitten mét een aviator. Ze hebben te maken met flinke hoogteverschillen en maken lange koersen. Soms dus ook tegen de zon in. Het is dus belangrijk dat de ogen van een piloot goed beschermd zijn tegen de zon. Door het stoere en vrije imago van piloten heeft de aviator dit imago ook meegekregen. Je kunt het je dus wel voorstellen, een echte allemansvriend is de aviator. Van jong tot oud. Meisjes, jongens, dik en minder dik, iedereen loopt er mee weg. Bijkomend voordeel aan de aviator zonnebril is dat hij ook zo lekker matcht met veel verschillende outfits.

De glazen

Van origine zijn er pilotenbrillen met groene glazen en pilotenbrillen met bruine glazen. Zeker in het eerste deel van de 20e eeuw was het motto: “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”. Veel verschil in het filteren van het licht is er niet in de kleur van de glazen. De één voelt zich comfortabeler bij het groene effect van de aviator glazen en de ander weer bij het bruine effect. Let wel: het is een minimaal verschil. En tegenwoordig is het meer een mode keuze.

Aviator trends

Kun je nog wel over trends van de aviator schrijven als de aviator een evergreen is. Sinds de mens kan vliegen zijn pilotenbrillen al in swang. Echt uit het straatbeeld is hij nooit verdwenen, wel heeft de aviator qua mode een verandering ondergaan. Waren eerst de glazen veel groter en lag er soms boven de glazen een parelmoer kleurige dwarsbalk. De trends van nu verschillen niet zo heel veel met vroeger. De iconische glazen zijn natuurlijk gewoon gebleven. Of ze bruin of groen zijn, dat maakt ook niet zoveel uit. Nog hipper is het als je de aviator op je neus hebt met spiegelglazen. Ook daar zit veel verschil in: blauw, oranje, olie, zilver alles kan met spiegelglazen. Ook komt de zogenoemde dwarsbalk boven de glazen weer om de hoek kijken. En ach, wil je die niet, geen probleem. Want zoals al eerder gezegd, met een aviator kun je alle kanten op. Een heerlijk zonnebrilletje dus die aviator.

Have fun!