In de nacht van 25 op 26 oktober is het weer zo ver: om 03:00 uur zal de klok een uur terug worden gezet. De discussie of dit het slaapritme van ons wel of niet positief beïnvloedt zullen wij hier niet voeren. De pessimisten onder ons zullen zeggen dat het een uur eerder donker wordt. Wat ze er echter vergeten bij te vertellen is dat het ook een uur eerder licht wordt. 

's Ochtends en in de namiddag rond deze tijd van het jaar is de kans dan ook groot dat je in het verkeer te maken krijgt met het verschijnsel dat “laag hangende zon” heet. Iedereen kent het wel, je ziet enkel nog een felle bundel lichtstralen die je gezicht wel lekker verwarmen maar tegelijk ook al je zicht wegnemen. Omdat we ons in de herfst van het jaar begeven is de kans ook nog aanwezig dat het wegdek nat is als gevolg van een regenbui, iets wat de zichtbaarheid (door de weerspiegeling van het water) niet ten goede komt. Veilig Verkeer Nederland, degene in Nederland die het met ons het best voor heeft als het aankomt op onze verkeersveiligheid, raadt de verkeersgebruikers dan ook aan een zonnebril paraat te hebben. Een echte must in deze verkeerssituaties. “Een ongeluk zit in een klein hoekje” zegt Sjannie altijd. In ons koude kikkerlandje zijn we gewend om alleen in de zomer een zonnebril te dragen en heel soms in de lente. Gelukkig komt hier langzaam verandering in. Niet dat we al helemaal op de Italianen gaan lijken die zelfs 's nachts een zonnebril op hebben, maar we gaan de goede kant op.

Wij van Cheapass Zonnebrillen zijn de beroerste niet en hebben voor deze tijd van het jaar weer een paar “schitterende” modellen voor jullie laten stylen zodat jullie er in deze tijd van het jaar ook heerlijk hip and happening bij kunnen lopen of rijden. Omdat de skivakanties ook weer bijna voor de deur staan hebben we de nieuwste modellen waaronder “Square" en de "Egyptian” ook maar meteen met spiegelglazen> laten komen, want dat staat zo leuk op de piste.

Wees gerust, al onze zonnebrillen zijn verzekerd van UV400 protectie glazen met een categorie 3 (meer informatie over UV protectie kun je lezen in deze blog).