De metro-man is niet helemaal uit de verf gekomen in het straatbeeld is wel te stellen. Toch heeft deze modebeweging mooie sporen nagelaten. De grens tussen heren en dameszonnebrillen is in grote lijnen te verwaarlozen door deze modebeweging. Natuurlijk zijn er uitzonderingen maar die zijn dan ook zo extreem dat dit voor zich spreekt, of je moet Prince of Maik de Boer heten. Dat de mode zich herhaalt is al jaren een gegeven. Echter is er een aantal van dit decennium dat hier een bijdrage aan heeft geleverd.

Paul Smith en Hans Ubbink hebben een grote lans gebroken dit decennium om de man wat fleuriger voor de dag te laten komen. Mooie hemden met bloemenmotief, geruite hemden met knallende kleuren. En waar vroeger een gekleurde broek voor een kakker uit het Gooi was, zijn het nu de gemiddelde jongemannen die gekleurde broeken dragen. Een kleine ronde zonnebril uit de Flynn-lijn gaat meer en meer richting de neus van een man dan dat deze naar de meisjesneus gaat.

Natuurlijk heeft er voor de meisjes ook een verandering plaatsgevonden. De “mannelijke” modellen zonnebrillen zijn niet langer enkel voorbehouden aan de mannen. Waar vroeger een Clubmaster of Wayfarer-model toch echt voor de man bedoeld was is dit in deze tijd passé. De collectie’s met zonnebrilmodellen zijn de laatste jaren meer unisex geworden en dat maakt de keus ook voor de vrouw ruimer. Natuurlijk zijn er bepaalde kleuren geliefder bij de andere sexe maar op het gebied van de modellen zonnebrillen is de scheidingslijn dunner. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de “Spector-lijn”. Deze zonnebril is een hit bij zowel mannen als vrouwen echter gaan de vrouwen meer voor de Tiger Spector en de Leopard Specor, terwijl de mannen de zwarte variant liever op de neus hebben.

 

De verschuiving op dit gebied is gerust een aardverschuiving te noemen. In de huidige tijd weet je precies welke celebrity welke zonnebril draagt en welk vooraanstaand modeblad online de laatste trends voorspelt. Internet is je beste vriend en in het bijzonder Youtube en Google, om de laatste mode van zonnebrillen te spotten en zeker ook om te kopen. Het mooie van de prijzen bij Cheapass Zonnebrillen is dat je het daarvoor niet hoeft te laten. 3 zonnebrillen voor 20 piek, daarmee heb je bijna bij elke outfit een bijpassende zonnebril.