Zo aardig als we zijn op het gebied van zonnebrillen hebben we alvast wat voorwerk gedaan betreffende de aankomende zonnebrillenmode. Wat zijn de musthaves voor de aankomende herfst & winter? Welke zonnebrillen kunnen in je accessoirela blijven liggen of gewoon de prullenbak in. Wees gerust, we hebben een uitgebreide selectie voor je gemaakt om je deze minder zonnige periode toch het stralende middelpunt te laten zijn. 

"Hoe komt het nou dat de zonnebrillentrends in de herfst en de winter zoveel van elkaar verschillen?" is een vraag die veel te maken heeft met de gemoedstoestand van de mensen in het najaar. Het effect van de natuur op je humeur is een grote factor. De dagen worden korter (qua zonuren) en de natuur verandert van kleur. Waar eerst de krokussen de lente aankondigden, zo zijn de vallende blaadjes de aankondiging dat de herfst zijn intrede doet. Als je een blik werpt in je wintergarderobe en in je zomergarderobe zal het verschil in kleur hetgeen zijn wat je opvalt. Waar de zomerkleding een veelvoud aan kleur tot zijn beschikking heeft is het in de winter somberder.

De kleuren van de kleding in de herfst en de winter zijn over het algemeen iets minder opgewekt dan dat deze in de lente en de zomer zijn. Hoe het precies komt mag Joost weten, maar één theorie is dat we ons aanpassen aan de kleuren uit de natuur om ons heen. De blaadjes aan de bomen worden bruin, de gezellige kleurige bloempjes trekken zich weer terug de grond in en ook wij dragen over het algemeen geen bloemenjurkjes en hemden meer. De wat ingetogen kleuren zoals bruin, donker rood, groen en grijs komen weer wat meer aan bod. We passen ons dus meer en meer aan ten opzichte van de natuur. Zo is het ook maar net met de dieren, deze gaan van paradijselijke kleuren naar schutkleuren in de winter.

Doordat je tijdens de zonnige winterdagen ook een zonnebril nodig hebt (zie blog Veilig Verkeer Nederland) is dé trend van 2015 dat je een matching zonnebril op je neus hebt. Doordat de kleuren in de winter iets minder uitbundig zijn zal dit ook een direct effect hebben op je winterzonnebrillen collectie. De fel gekleurde zonnebril kan nog wel van pas komen tijdens het skiën, mocht je in een spagaat zijn beland en je bril is van je neus gevallen. Helaas zijn de (fel) gekleurde zonnebrillen voor je matching-look niet meer fashionable genoeg. Natuurlijk zijn er uitzonderingen die de regel bevestigen. De pilotenbril met spiegelglazen is zo’n evergreen dat deze volgens Anna Wintour in de winter nog accepté is. De rest van je zonnebrillen collectie kan aan een winterslaap beginnen.

Herfst en winterkleuren

Zie hier een resumé van de modetrends en dan specifiek de kleuren en welke zonnebril hierbij past:

•             Bruin: The New Clubmaster Exclusive

•             Donker rood: Hout=Stout Dark Red

•             Groen: Pilotenbril met groene glazen

Exclusievere modellen

Deze herfst en winter zal in het teken staan van de exlusievere modellen. De “katachtige vorm” van de zonnebrillen is hier een goed voorbeeld van. Tijdens de herfstshows in Milaan en Parijs waren het de topontwerpers die hoge ogen gooiden met deze collectie zonnebrillen. Cheapass zou Cheapass niet zijn als we jullie niet zouden bedienen met deze modellen. Van Leopard modellen tot Classic zwart, variatie genoeg. We hebben ze zelfs met Ocean glazen. Dit wil zoveel zeggen als een zonnebrillen glas met fading blauw/bruine glazen. Voor de iets exclusievere modellen tijdens de herfst en winterperiode ben je ook bij Cheapass Zonnebrillen aan het goede adres.

Grotere modellen

The Bigger the Better zou je wel het motto van het najaar 2014 kunnen noemen. Grote zonnebrillen zijn de trend. Helemaal in combinatie met ronde glazen. Spiegelglazen of niet, dat mag je helemaal zelf weten. 

Voorzichtige trends

Er zijn ook trends die een iets voorzichtigere aankondiging nodig hebben. Uit zeer betrouwbare bron hebben we vernomen dat de zonnebrillen met gekleurde glazen in het modebeeld verschijnen de komende tijd. Een goede tip voor de early adaptors!

De keuze is reuze maar zoals jullie zien denken we graag met jullie mee. De stylingafdeling van Cheapass Zonnebrillen werkt hard om de zonnebrillen collectie van 2015 samen te stellen. We houden jullie op de hoogte van de laaste trends en ontwikkelingen in 2015.

Have fun.