Niet elke dag is een feestdag, iets met endorfine en zo. Maar dat vraag je maar aan je biologie-leraar. Door je kleding geef je meteen een signaal aan je omgeving. Meestal is zo’n signaal van korte duur en trek je de volgende dag weer iets anders aan waarmee je een signaal wilt afgeven. Ik zeg 'meestal' want Sjannie is pas net uit haar “zwarte periode”.

Nu hebben we meteen de keutel bij het schone end te pakken. Verschillende sub-culturen hebben een kleding/kleur-uiting waarmee ze communiceren met elkaar en de rest van de mensen. De emo’s hebben net als onze Sjannie graag zwart aan, het liefst met zwart haar en zwarte nagellak. De New Age' s hippies dragen graag fleurige bloemenrokken enzovoorts.

De zonnebril is lang een ondergeschoven kindje geweest in de modewereld, maar nu kun je er toch echt niet meer omheen. Meer en meer zie je in het straatbeeld dat de zonnebrillen een keyfactor spelen bij de modebewuste mensen. Met één enkele zonnebril kom je simpel niet meer weg. Voor elke gelegenheid of gemoedstoestand is er wel een geschikt model te vinden. Clubmasters, Wayfarers, Pilotenbrillen en dat alles met of zonder spiegelglazen natuurlijk. Ga je naar je werk, dan zet je keurig je klassieke zonnebril op om je CEO niet te shockeren. Een heel ander verhaal is het als je een borrel of tien gaat drinken met je vrienden. Dan mag het al snel wat uitbundiger, want je wilt toch het mooiste brilletje op je neus hebben van allemaal. Het klassieke model gaat terug het laatje in en hop daar is je eye cather. Spiegelglazen, druk montuurtje... alles kan.

De laatste trend is de unieke festivalbril. Twee verschillende kleuren, het liefst een goed contrast en afgetopt, hoe kan het ook anders, met spiegelglazen. Maar we zijn er nog niet. Tja, je bent jong en je wilt wat, dus de dag na zo’n festival kan het zomaar zijn dat je pré-frontale cortex is uitgedroogd door het een of het ander maar er nog wel boodschappen gedaan moeten worden. De kater-zonnebril is voor deze situaties in het leven geroepen. De musthaves voor een kater-zonnebril zijn simpel, net zoals de zonnebril. Een donker montuur, niet te opvallend want anders kom je nog bekenden tegen die met je willen praten en da’s geen pretje als je pré-frontale cortex bijna in de fik staat. Ach, wie zijn wij om jullie te kaderen. Doe gewoon wat jij wilt. Dat hebben wij ook gedaan en da’s fantastisch! De aanschafprijs is tegenwoordig ook helemaal geen uurloon meer, zeker niet bij Cheapass Zonnebrillen, dus voor die paar zonnebrillen hoef je helemaal niet meer diep in je buidel te tasten.

Have fun Tigers!