Schrik niet, je kan gewoon slapen vannacht, dit zal geen horrorverhaal worden. De duistere kant van de zonnebril gaat gewoon over de soorten glazen van de zonnebril en hoe donker ze zijn. We hebben dit onderverdeeld in een aantal verschillende factoren. Lees snel verder en ontdek welke soort glazen ideaal is voor je bij welke situatie.

Soorten GlazenUV beschermingIdeal voorBest verkochte modellen
Bruine Zonnebrillen GlazenUV400 Categorie 3Terrashangen en feestjesPilotenbril
Grijze Zonnebrillen GlazenUV400 Categorie 3Casual activiteitenThe Anchor
Groene Zonnebrillen GlazenUV400 Categorie 3VissenGranny Smith
Zonnebrillen met SpiegelglazenUV400 Categorie 3Sporten & Uberhip zijnBallend! Green Mirror
Zonnebrillen met Paarse GlazenUV400 Categorie 3Bij vermoeidheidBlack Wayfarer
Zonnebrillen met Gradient lenzenUV400 Categorie 3AutorijdenBellissimo

We snappen best dat deze tabel enkele vragen oproept, wees niet bang, hieronder staat de uitleg over de tabel van de dingen die de meeste vragen oproepen.  

Gradient Zonnebrillen: deze zonnebril heeft de donkerste kleur glazen aan de bovenkant en word steeds lichter van kleur. Het is een minimaal verschil met een groot effect. Ideaal tijdens het autorijden omdat de zon dan vaak hoog aan de hemel staat en je er dan last van hebt. De onderkant van de zonnebril is juist lichter zodat je toch nog goed je snelheid in de gaten kan houden mocht je dat belangrijk vinden.

UV400: dit geeft aan dat de hoeveelheid zonnestraaltjes die worden doorgelaten veilig genoeg zijn zodat ze geen schade aanrichten.

Categorie 3: Er bestaan 5 categorieën zonnebrillenglazen. Cheapass Zonnebrillen verkoopt enkel zonnebrillen uit de categorie 3. De hoogste beschermingsgraad waarmee het niet verboden is om mee auto te rijden. Wil je weten hoe het precies zit lees dan snel de tabel.

Categorie 0Enkel comfort en vormgeving, geen bescherming
Categorie 1Tempert zonlicht, zeer lichte bescherming
Categorie 2Geschikt voor normaal zonlicht, gemiddelde bescherming
Categorie 3Geschikt voor sterk zonlicht, goede bescherming
Categorie 4Geschikt voor uitzonderlijk zonlicht, verboden om voertuigen mee te besturen