In Nederland kan het weer snel veranderen. Zo sta je in je bikini op het strand, terwijl je een week later toch liever weer een lentejas aan doet om het zomaar tien graden kouder geworden is.

Als het zomer is, kan de zon hoog aan de hemel staan terwijl het toch maar 17 graden is. Je kunt er dan voor kiezen toch een lentejas aan te trekken. Welke zonnebril kies je dan? Alle seizoenen vragen om een andere jas en een andere bijhorende zonnebril. We hebben ons verdiept in welke zonnebril het best bij je jas past.

Seizoenen

Nederland is een land waarin de seizoenen soms dwars door elkaar heen lopen. Als je bijvoorbeeld van plan bent om naar het bos te gaan om even uit te waaien tijdens de zomer, kan het toch wat frisjes aanvoelen. Of als je bijvoorbeeld op vakantie gaat naar Schiermonnikoog of Terschelling.

Voor ieder seizoen kun je een aparte jas aantrekken. Maar je wilt er natuurlijk wel goed uitzien, dus maakt een blitse zonnebril de look helemaal af. Het ene moment is je zonnebril vooral bedoeld als stijlmiddel, terwijl in bijvoorbeeld de zomer geen overbodige luxe is. Anders sta je straks met samengeknepen oogjes naar je favoriete artiest op een festival te staren. Dit zijn volgens ons de beste combinaties.

Winter? Kies voor een leren jas en stoere zonnebril

Is het winter? Zeker na een sneeuwbui breekt het zonnetje nog wel eens door. Een zonnebril dragen is dan zeker geen overbodige luxe. In de winter kun je het beste kiezen voor een wat dikkere jas. Dat hoeft echt niet meteen een ski-jas te zijn, want ook met een leren jas met goede voering kom je prima de winter door.

De meeste leren jassen hebben donkere kleuren. Kies in de winter voor bijvoorbeeld een donkere leren winterjas zoals zwart of bruin. Daar hoort natuurlijk ook een stoere zonnebril bij. Kies voor een montuur met metalen stangen. Grote zonnebril met een plastic frame past meer bij de lente of de zomer. Zo heb je een stoere uitstraling en heb je een goede winterlook.

Lente/zomer? Kies voor een kleurige jas met fleurige zonnebril

In de lente en de zomer is het seizoen van de fleurige kleuren. Het kan natuurlijk soms nog best even regenen. Daarom is een jas nog geen overbodige luxe. Kies voor een kleurige jas. Bijvoorbeeld voor een coat of een spijkermodel.

Als je kiest voor de spijkerjas, kun je daar het beste een spijkerjeans bijdragen en een donkere kleur zonnebril. Bijvoorbeeld donkerblauw of zwart. Bij deze outfit past zeker de Copacabana Pérola als bijpassende zonnebril.

Voor de lente kun je ook kiezen voor een donkerbruine jas. Dan kun je beter kiezen voor de Robusto zonnebril, zodat je de look helemaal afmaakt.

Als je naar een festival gaat, mag je je best opvallend kleden. Kies voor vrolijke kleuren en trek die oversized zonnebril maar weer uit de kast. In de zomer mag alles, dus maakt het niet uit als je een grote zonnebril met een opvallende kleur zoals rood, oranje, geel of paars kiest.

Herfst? Donkere kleuren staan je perfect

Ten slotte de herfstjas. Het is dan vooral zwart en bruin dat de klok slaat. Kies voor een subtielere zonnebril. Een grote zonnebril past meer bij de zomer, in de herfst gebruik je meestal een zonnebril als functioneel voorwerp. Je kan bijvoorbeeld gaan voor de bikerlook met leren jas. Kies dan voor een zonnebril met een transparant, bruin of zwarte lens. Voor het montuur kun je kiezen voor bijvoorbeeld blauw, bruin, matzwart of glanzend zwart. Zo val je zeker op.

Wil je eens iets heel anders? Een witte parka is ook zeker een goede jas om de herfst mee door te komen. Je moet dan wel denken aan een ander type zonnebril. Bijvoorbeeld wit, transparant of zilver past dan als montuur goed. Daarbij hoort dan ook een transparant of grijze lens. Vermijd regenboogkleuren als montuur of als lenskleur. Die horen meer bij de zomer en de lente.