De tijd dat goedkoop duurkoop is ligt ver achter ons inmiddels. Door de efficiƫntie van de productiebedrijven van zonnebrillen hoeft een kwalitatief goede zonnebril niet meer duur te zijn. Het gestroomlijnde productieproces en de verbeterde techniek zorgt ervoor dat de kwaliteit van de zonnebrillen is gegroeid terwijl de productieprijs is gedaald. Wat webshops daarna met de prijs doen is aan hen zelf. Wat wij met de prijs doen is inmiddels zo klaar als een klontje: veel zonnebrillen voor weinig geld.

Het zal je misschien verbazen maar ook aan goedkope brillen wordt veel aandacht en vakmanschap besteedt. Een Cheapass Zonnebril gaat al snel door 40 paar handen heen. In sommige processen hebben de machines het overgenomen, echter om een kwalitatief goede bril te maken heb je toch echt het oog van de meester nodig. Door de precieze en verfijnde handelingen is het onmogelijk dit door machines of robots uit te laten voeren. De nieuwe clubmasters, wayfarers en ook pilotenbrillen moeten nog steeds met de hand worden gemaakt.

Wie betaalt de prijs voor die goedkope zonnebrillen?

Wij! Een belangrijk punt van aandacht is de levensomstandigheid van de fabrieksmedewerkers in de productie landen van zonnebrillen. China is Ć©Ć©n van de grootste productielanden en niet alleen op het gebied van zonnebrillen. Een goede maatstaaf om de levensomstandigheid te meten in een productieland is de groei bekijken van de middenklasse. In China groeit de middenklasse als kool en dat is een goed teken. Waarom? Omdat de onderklasse kleiner wordt en dus qua inkomensgrens een traptrede hoger komt. Goed nieuws dus!

Mode

We leven in een fantastische tijd qua mode en modeontwikkeling. Door de productiesnelheid en de sociale media weten we binnen no time wat er hip is en wat eigenlijk niet meer kan. In de wetenschap noemen ze dit ook wel ā€œ6 degrees of separationā€. Makkelijk gezegd, binnen 6 stappen weet je wat er speelt in de wereld. Genoeg hierover. Een extraatje van een heren zonnebril produceren in deze tijd is dat de prijzen lekker laag zijn. Het voordeel hiervan is weer dat waar je vroeger moest sparen om een kwaliteits zonnebrilletje op je neus te hebben, je er nu voor die prijs wel 10 kunt kopen. Modetechnisch gezien een fijne ontwikkeling. Eindeloos variĆ«ren zodat je bij elke outfit een passende zonnebril kunt opzetten. Een zonnebril is in deze tijd dus van een bijzaak, outfit technisch gezien, een hoofdzaak geworden. Was het vroeger een sporadische mode uitspatting om een matching zonnebril op te zetten is het nu een modeflater van jewelste als je die kans laat liggen.