cheapass zonnebrillen

CHEAPASS ZONNEBRILLEN

Meer dan 200.000 tevreden klanten gingen je voor!

Goedkope zonnebrillen
Best sellers

Zonnebril

zonnebrilzonnebril
We kunnen niet zonder een zonnebril. Als het zonnetje schijnt of het buitenlicht zo fel is dat we met de ogen gaan knijpen, is een zonnebril een must. Het gaat om een bril met glazen die het UV-licht zoveel mogelijk tegenhouden. En bovendien, als we een outfitje aantrekken dat vraagt om accessoires is dat eveneens een reden om een bijpassende zonnebril te kiezen. Geen dag zonder zonnebril dus.
UV-stralen:
 • UV-A licht
 • UV-B licht
 • UV-C licht
Eerst even over dat UV-licht. Ultraviolet licht, letterlijk ‘voorbij het violet’, is niet zichtbaar. Het zit echter vol van energie en doet daarom meer dan het gewone licht. Het kan bovendien schadelijk zijn. Het ultraviolette bestaat uit: UV-A, UV-B en UV-C stralen. UV-stralen worden door de ooglens geweerd, maar niet eindeloos. Je kunt je ogen er maar beter tegen beschermen. De lichtgevoelige cellen in het netvlies van onze ogen zijn gevoelig voor deze straling, maar de ooglens biedt tot op zekere hoogte bescherming. Als het oog echter langdurig of heel vaak bloot wordt gesteld aan die ultraviolette straling kan er staar ontstaan. Staar kan zich op twee manieren uiten: met een vertroebeling van de ooglens (cataract) of met verhoogde druk van het glasvocht in de oogbol (glaucoom). Dat wil je natuurlijk niet, want het kan ernstige gevolgen hebben. Laten we het luchtig houden en in ieder geval adviseren veelvuldig een zonnebril te dragen. Dat is geen overbodige luxe!

Meer info...

Nog een paar weetjes over die UV-stralen willen we je niet onthouden, want het heeft natuurlijk ook invloed op de huid. Van UV-B stralen kun je verbranden en ze zorgen ook voor de bruine kleur. UV-A stralen kunnen vlekken, rimpels en huidkanker veroorzaken. Gelukkig houdt de dampkring door middel van de ozonlaag een groot deel van deze straling tegen. UV-C stralen, de sterkste straling, bereiken onze aarde helemaal niet. UV-B stralen bereiken de aarde wel. Deze straling bereikt dan onze (opper)huid en stimuleert de melanineproductie met als gevolg dat je bruin wordt. Het veroorzaakt echter ook verbranding en een verandering in het dna van de huid. UV-A stralen bereiken ons ook en dringen het diepste door in de huid. Daar krijg je een ouder huidje van. Maar liefst 95 procent van de UV-stralen bestaat uit die UV-A-straling. Vergis je overigens niet. Als het bewolkt is, word je nog altijd aan UV-straling blootgesteld. Wolken kaatsen zonlicht terug naar de aarde. UV-B-straling wordt door wolken wel wat tegengehouden, maar UV-A-straling is er altijd. Tachtig procent van die straling gaat door wolken heen. Zo nodig insmeren en zonnebrilletje op dus. Moet je weten! Interessant detail: bijen zien ultraviolette straling wél. Daardoor kunnen zij bloemen zien die voor ons niet opvallen, maar die zij opmerken.

Zonnebril kopen

zonnebril kopenzonnebril kopen

Kies op:

 • kleur
 • stijl
 • vorm
 • outfit
 • humeur
 • moment van de dag
 • gelegenheid

Alle reden dus om een zonnebril te kopen, maar welke? Ten eerste kies je er eentje in een kleur die past bij je outfit, de kleur van je haar of je ogen, de stijl van je outfit, het moment van de dag en je humeur. Dat je niet toekunt met één bril laat zich raden. Een zonnebril is net als een paar schoenen, je draagt geen dag dezelfde. Beter voor je voeten, en beter voor jouw acte de présence. Je kunt een verpletterende indruk maken als je een terras betreedt met een zonnebril op je neus die je helemaal bij je past. Terrasbezoekers zullen zich afvragen wat jouw voorkomen zo geweldig maakt, het valt namelijk niet direct in het oog dat juist de combinatie van die zonnebril en je outfit samen een geheel vormen. Als je dat voor elkaar krijgt, doe je het goed.

Draag een zonnebril dagelijks:

 • in de auto
 • op de fiets
 • op de scooter
 • tijdens wandelen
 • tijdens sporten

Waarom?

 • velig
 • geen schittering
 • geen weerkaatsing
 • helder zicht
 • goeie looks
Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je altijd een zonnebril bij je hebt als je in de auto stapt, op een fiets of een scooter. Wie zelf een stuur in handen heeft, moet veiligheid vooropstellen en dan kun je in ons land niet zonder zonnebril. Niet omdat het altijd superzomerzonnig is, maar omdat de zon soms laag staat en je er zonder zonnebril door verblind kunt raken. Je kunt dan al snel een tegenligger te laat aan zien komen. Ook bij zonnig winterweer is een zonnebril aan te raden. Juist dan kunnen je ogen vaak de heldere lucht inclusief de zon en de weerkaatsing ervan als er bijvoorbeeld ijs en sneeuw ligt, maar moeilijk verdragen. Een zonnebril zorgt ervoor dat je rustig en met de juiste bescherming voor je ogen kijken kunt. Kortom; je draagt een zonnebril het hele jaar door en met meerdere exemplaren kunnen je naar hartelust combineren.
Zonnebril damesZonnebril dames

Zonnebril dames

Voor de dames geldt uiteraard hetzelfde. Frivole zomerjurk, sportieve onesie, stijlvolle jeans of een mantelpak met hakken eronder? Voor iedere stijl is er een passende zonnebril dames te scoren. Omdat onze zonnebrillen zo lekker betaalbaar zijn, kun je er meerdere in je handtas stoppen en naar hartenlust van stijl wisselen. Zie je het ’s morgens allemaal nog zitten en ga je naar kantoor dan loop je er goed bij met bijvoorbeeld een tijdloze saints zonnebril met een zwart montuur. Als je echter op vrijdagmiddag datzelfde kantoor uit wandelt en in bent voor een verzetje, zet je de bitch switch op je neus. ‘Never a dull moment’. Het weekend gaat beginnen! Zo is variatie een must omdat je nu eenmaal niet altijd in dezelfde mood bent en de dagen nooit hetzelfde zijn. Eentje pikken we er nog even tussenuit om hier te noemen, omdat je die echt niet over het hoofd mag zien: de crème de la crème. Een zonnebril die je herkent uit duizenden die deze naam draagt omdat het gewoon zo is. Dit is het neusje van de zalm. Een naam die misschien beter bij deze bril past, ook vanwege de kleur, maar de naam blijft zoals ‘ie is. Een fantastisch en bijzonder montuur dat past bij de vrouw van deze tijd. Of je nu een bruine coltrui draagt of een knalroze jurk; dit is ‘m!

Zonnebril heren

Of je nu een kostuum draagt, een chino met een poloshirt, een jeans en een overhemd of een joggingpak. Een zonnebril draag je altijd. Een chique neutraal exemplaar zoals bijvoorbeeld de zeezout of de kekke boswachter. Maak je keuze met een knipoog, maar blijf goed kijken. Want wie met een heldere blik een keuze maakt, weet wat hem te doen staat met zo’n bril op de neus. Alles voor een juiste attitude!

zonnebril herenzonnebril heren

Zonnebril mannen

Mannen dragen niet louter zonnebrillen met een zwart of bruin montuur. Die tijd ligt ver achter ons. Als je een beetje creatief voor de dag wilt komen, ga je voor een golden delicious en dat is nog redelijk veilig. Wie durft, draagt ook eens de blauwe bitcoin blues, die je voor een prikkie koopt, maar wel z’n waarde houdt. Een stap verder? Ga dan voor de chili lipzz. Need we say more! (ook tof voor vrouwen trouwens). Hier komt duidelijk naar voren dat het niet louter het montuur is dat de uitstraling van een bril bepaalt en daarmee jouw voorkomen. Ook de kleur van de glazen speelt een rol, een grote zelfs. En dan is er nog de vorm van de bril die jou een meer intelligente, meer creatieve, meer studentikoze of juist sophisticated uitstraling geeft. Het is maar net wat je wenst en waar je je goed bij voelt. Zo kun je van het dragen van een zonnebril een groot spel maken. Wie creatief genoeg is, weet er wel raad mee. Zie je dat niet zo zitten, dan ga je voor een meer tijdloos montuur dat past bij jouw uitstraling. Evenzo goed.

Gepolariseerde zonnebril heren

Voor wie dagelijks achter het stuur zit, is een gepolariseerde zonnebril eigenlijk een must. Het is zowel veiliger rijden als rustiger kijken. Onze gepolariseerde zonnebrillen zijn voorzien van gepolariseerde glazen en de keuze is reuze. Sterke en flexibele zonnebrillen die in allerlei vormen en kleuren te verkrijgen zijn. De glazen zijn er immers niet alleen in het donkere zwart, maar bijvoorbeeld ook in roze, groen en rood. Dit maakt deze brillen tot bijzondere exemplaren waar je het hele jaar plezier van hebt. Je hebt immers niet alleen met die felle zon in de zomer te maken. Deze acetaat zonnebrillen zijn er zowel voor de dames als voor de heren. Van een montuur met tijgerprint tot een heuse zogenoemde zonnebril met piloten-look. Acetaat zonnebrillen zijn wat prijziger om te maken, maar de kwaliteit is ongeëvenaard. Misschien is de tijd voor jou gekomen om eens een gepolariseerde acetaat zonnebril te proberen!?

Goedkope zonnebril

Alle zonnebrillen die wij bieden, scoor je voor een zeer betaalbare prijs. Bij ons geen duur of duurder segment. Geen haute-couture prijzen, maar wel de looks ervan. Dat is nog eens lekker online shoppen. Polaroid zonnebrillen voor het hele gezin nodig omdat je met z’n allen op wintersport gaat? Blitse zonnebrillen nodig omdat je met je hele vriendengroep afreist naar Ibiza. Koop ze allemaal in één keer. Ben je van een hoop gedoe af en je regelt er fikse stapelkorting mee. Daar kun je mee thuiskomen, om vervolgens op reis te gaan.

Sportbrillen

 • helder zicht
 • veilig sporten
 • stoere look
Meer info...
Maar ook voor wie thuisblijft, thuis werkt of thuis aan cocoonen doet, kan een zonnebril geen kwaad. Lekker relaxen in de tuin, een eindje wandelen of een blokje om rennen. Je kunt daar onze zonnebrillen uitstekend voor gebruiken. Over dat rennen gesproken; we bieden ook de meest geweldige sportbrillen aan. Voor dames en heren. Om een rondje mee te rennen, een eind te fietsen of je triathlon mee te volbrengen. In dat geval is de klasbak er eentje voor jou! Maar ook de chasse patate is er eentje, die jou mogelijk niet misstaat. Bedoelen we niet lullig. Al met al kun je nooit zonder een goede sportbril als je in je shorts of tight de sterren van de hemel rent of een workout in het park doet. Je wilt toch altijd goed beslagen ten ijs komen, er een beetje appetijtelijk uitzien ook al gutst het zweet van je voorhoofd. Of dat nu op het groene gras, door de drek of over een schelpenpaadje is. Maar alle gekheid op een stokje. Moet je je voorstellen dat je op je mountainbike door het bos raast en er is die lage herfstzon door de bomen. Ziet er prachtig uit, maar als je dat ene bochtje om rijdt, zie je net even niks meer. Dat kan natuurlijk niet, want je bent niet de enige in dat bos en je rijdt zo een wandelaar omver. En natuurlijk is het ook zaak dat je zelf veilig over die bospaden scheuren kunt. Zonnebril op dus. In dat geval kun je bij ons een keuze maken uit de speciaal hiervoor geselecteerde sportbrillen.

Festivalbrillen

Op een feestje moet je goed voor de dag komen, niets is gek genoeg! Laten wij dat motto nou volmondig ondersteunen met een megagrote festivalbrillen collectie! Van hele kleine gekke partybrilletjes tot knoeperds van lasbrillen aan toe. Of leuke hartvormige zonnebrillen in vrolijke kleurtjes. En zoals altijd hoeft niemand te weten waar je het aangeschaft hebt, Cheapass Zonnebrillen staat er niet in koeienletters opgedrukt en ook niet in kleine lettertjes. Tevreden en goed verkleed kun je op weg naar jouw favoriete muziekfestival in Nederland, België of ver daarbuiten. Als je dat toch gaat: tag ons op Instagram na een pilsje of 16. Wel het liefste buiten kantooruren, anders worden wij ook meteen weer dorstig.

festivalbrillen

Polaroid zonnebril

Als we ons echt focussen op wat licht doet, komen we ook de polaroid zonnebril tegen en dan kom je er al snel achter dat niet alle licht gelijk is. Heel helder zonlicht of de weerkaatsing daarvan, vraagt om een ander filter op je bril. We noemden het al eerder: het licht dat wordt gereflecteerd via verschillende oppervlakten, bijvoorbeeld als de zon heel laag staat. We noemen dit ook wel horizontaal licht. Licht dat wordt gereflecteerd via horizontale oppervlakten. Dat is bijvoorbeeld licht op een nat autowegdek dat wordt gereflecteerd, of sneeuw dat het licht weerkaatst.

Polaroid

 • is een extra filter op je zonnebril
 • houdt reflectielicht tegen
 • houdt schittering op afstand
 • biedt veiligheid
polaroid zonnebrilpolaroid zonnebril
Een gepolariseerde zonnebril blokkeert dit felle licht en houdt reflecties en schitteringen tegen. Het voorkomt verblinding en zorgt dat je de wereld om je heen scherp en helder kunt blijven zien. Vaak heeft zo’n zonnebril donkere glazen. Een bril met een polarisatiefilter heeft Cheapasszonnebrillen.nl natuurlijk ook nog een goede UV-bescherming.

Zonnebril kopen bij Cheapass Zonnebrillen

Schroom niet om lekker lang te scrollen en te zoeken naar de bril die bij jou past. Als jij je iedere ochtend weer verheugt op het dragen van die ene zonnebril en constant in de donkere etalageruit kijkt hoe goed ‘ie staat, heb je iets te pakken. Een zonnebril kopen bij Cheapass Zonnebrillen is daarom echt een beleving. Je kunt je voorstellen hoe je er de dag erna uit kunt zien. Jazeker! Want vandaag bestellen is morgen dragen. Lekker man, en vrouw.

Merk zonnebril

We hangen niet aan merken, behalve aan ons eigen Cheapass! Merken zeggen niets. Looks zeggen alles. En als het gezond is voor je portemonnee maal je daar niet om. Wij gaan voor andere thema’s zoals pilotenbrillen, wayfarer zonnebrillen, festival zonnebrillen, oversized zonnebrillen, party zonnebrillen en ga zo maar door. Heb je meer aan. Toffe zonnebrillen die ofwel tijdloos of juist trendy zijn en waar je altijd, iedere dag en bij iedere gelegenheid mee voor de dag kunt komen. Je zoekt gewoon de zonnebril of zonnebrillen die passen bij waar jij voor wilt staan, waar je goede sier mee maakt, waar je goed doorheen kunt kijken en waar je gewoonweg blij van wordt! Missie geslaagd.

Laden...